Fifty shades of green

Bableves chilivel és ananásszal

Régebben nagyon levesesek voltunk, aztán az utóbbi időben valahogy elmaradtak – nagyon ritkán eszünk. Aztán egyszer csak G. mondta, levest főz. Bablevest ananásszal és chilivel. Tessék!? Hülyén néztem rá… Aztán persze ráhagytam, hogy alkosson, mert ettünk már jó pár kombót, ahol furcsábbnál furcsább hozzávalókat párosítottunk – és mégis remekül működnek együtt, csak nem köztudottak. És megint nem csalódtam sem a férjemben, sem a végeredményben: egy ázsiai ihletésű, pikáns, édes-csípős leves készült el a tűzhelyen!

4 főre:

800 ml zöldséglé

400 g fekete bab (előző este beáztatva)

200 g ananász

2-3 szál zeller

2-3 chili

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 piros paprika

2 EK sürített paradicsom

1 EK garam masala

1 csipet fahéj

só, bors

A hagymát és fokhagymát meghámozom és finomra aprítom. A piros paprikát megmosom, felezem, kimagozom és apró kockákra vágom. A zellert megmosom, két végét levágom és felszeletelem – a zöldjét félreteszem a tálaláshoz. A babot átmosom, lecsepegtetem. A chilit megmosom, és felkarikázom. A hagymákkal, paprikával és zellerrel együtt egy lábosba dobom és kevés vizen elkezdem őket 2-3 percig párolni. A garam masalát és sűrítetett paradicsomot hozzáadom, majd felöntöm a zöldséglével. Jöhet hozzá a bab; sóval, borssal és fahéjjal ízesítem és kb. 45 perc alatt puhára főzöm. 

Az ananászt felkockázom és csak a végén adom a leveshez, hogy meg roppanós maradjon. Tányérba szedem és a zeller zöldjével díszítem.

 

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!