Írtam már, hogy G. borzasztóan tésztás. Na és korábban szinte a sajtfüggő is volt. Így valami eszméletlenül sajtos, finom tésztát akartunk készíteni teljesen új köntösben – a tálalást illetően is. Tészte streetfoodként – miért ne? Keményebb papírból tölcséreket készítettünk és ebben tálaltunk vendégeinknek is, akik kerti partira jöttek. Kint a kertben pedig fesztelenül fogyasztható így is, nem kell feltétlen az asztalnál tömörülnie a sok, jó embernek. 🙂
A mac (macaroni) & cheese-re, azaz a sajtos makarónira esett a választásunk. Nyilván rengeteg féleképp elkészíthető az eredetileg amerikai étel, amit általában chedar sajtból és parmezánnal készítenek. A chedar színét természetesen a répa adja, az ízt pedig a sörélesztőpehely és fűszerek, állagát pedig a burgonya és kesú. Ennyi a titok nyitja – ez az étel is remekül működik vegán változatban!
A szószhoz:
200 g burgonya
1 kisebb répa
1 hagyma
3 TK só
50 g kesú
1 gerezd fokhagyma
2 EK sörélesztőpehely
1 EK citromlé
1/4 TK chilipehely
1/4 TK őrölt fekete bors
Továbbá:
500 g csigatészta (pl. Barilla)
1/2 csokor petrezselyem
A burgonyát, répát, hagymát meghámozom, megmosom és durván felkockázom. Az egészet 250 ml vízben (nem kell több), 2 TK sóval (sósnak kell lennie) felforralom és forrástól számított 10 perc alatt főzöm.
Közben a tésztát a csomagoláson előírtak szerint sós vízben megfőzöm.
A zöldségeket a főzővíz felével és a további hozzávalókkal botmixerrel pürésítem. Izlés szerint sózom, borsozom.
A tésztáról leöntöm a főzővízet, és rögtön a forró “sajt”-szósszal összekeverem. Az finomra vágott petrezselyemmel megszórom és már fogyasztható is.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTED?
Kíváncsi vagyok, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
♥ Viki & Gábor
Kommentek