Fifty shades of green

Vegán mac & cheese

Írtam már, hogy G. borzasztóan tésztás. Na és korábban szinte a sajtfüggő is volt. Így valami eszméletlenül sajtos, finom tésztát akartunk készíteni teljesen új köntösben – a tálalást illetően is. Tészte streetfoodként – miért ne? Keményebb papírból tölcséreket készítettünk és ebben tálaltunk vendégeinknek is, akik kerti partira jöttek. Kint a kertben pedig fesztelenül fogyasztható így is, nem kell feltétlen az asztalnál tömörülnie a sok, jó embernek. 🙂

A mac (macaroni) & cheese-re, azaz a sajtos makarónira esett a választásunk. Nyilván rengeteg féleképp elkészíthető az eredetileg amerikai étel, amit általában chedar sajtból és parmezánnal készítenek. A chedar színét természetesen a répa adja, az ízt pedig a sörélesztőpehely és fűszerek, állagát pedig a burgonya és kesú. Ennyi a titok nyitja – ez az étel is remekül működik vegán változatban! 

A szószhoz:

200 g burgonya

1 kisebb répa

1 hagyma

3 TK só

50 g kesú

1 gerezd fokhagyma

2 EK sörélesztőpehely

1 EK citromlé

1/4 TK chilipehely

1/4 TK őrölt fekete bors

Továbbá:

500 g csigatészta (pl. Barilla)

1/2 csokor petrezselyem

A burgonyát, répát, hagymát meghámozom, megmosom és durván felkockázom. Az egészet 250 ml vízben (nem kell több), 2 TK sóval (sósnak kell lennie) felforralom és forrástól számított 10 perc alatt főzöm.

Közben a tésztát a csomagoláson előírtak szerint sós vízben megfőzöm.

A zöldségeket a főzővíz felével és a további hozzávalókkal botmixerrel pürésítem. Izlés szerint sózom, borsozom.

A tésztáról leöntöm a főzővízet, és rögtön a forró “sajt”-szósszal összekeverem. Az finomra vágott petrezselyemmel megszórom és már fogyasztható is.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTED?

Kíváncsi vagyok, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

♥ Viki & Gábor

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!