Fifty shades of green

Reggeli vegán power müzlik

Szeretjük mi is a müzliket, ki ne szeretné? Egy adag müzli, tejjel felöntve, kész is, kanalazhatjuk! De valjuk be, egy idő után unalmasak. Hoztunk nektek 3 félét, amit feldobtunk kicsit friss gyümölcsökkel és magokkal. Kb. 10 perc őket egyenként elkészíteni, tehát még egy sietős reggelen is összedobható. Tuti feldobja a reggelt egy ilyen színes, ízletes powerfood. És vigyázat, függőséget okoz mindhárom!

CSOKIS-MOGYORÓS MÜZLI

1 főre:

170 ml zabtej

30 g crunchy mogyoróvaj

1 TK kakaópor

1 MK őrölt vanília

2 EK agavé

100 g cukormentes müzli

10 g pirított törökmogyoró

1 banán

cukormentes csokireszelék (pl. MyProtein)

A zabtejet a mogyoróvajjal, kakaóporral, vaníliával és 1,5 EK agavéval homogénra keverem. A müzlit hozzáadom, és kb. 5 percig állni hagyom.

A müzli felét egy pohárba töltöm, rákarikázom a banán felét; majd jöhet a második réteg müzli és a maradék banán. Megszórom a mogyoróval és a csokireszelékkel és egy pindurnyi agavét csepegtetek rá.

 

ANANÁSZOS-KÓKUSZOS MÜZLI

1 főre:

100 g müzli

50 g kókusztej

30 g agavé

40 g szárított vörösáfonya

160 g szójajoghurt

1/4 ananász

10 g kókuszcsipsz

A müzlit a kókusztejjel, 25 g agavéval, a vörösáfonyával és a szójajoghurttal elkeverem. Félreteszem pár percre, addig megpucolom az ananászt és falatnyi darabokra vágom. A kókuszcsipszet 2-3 perc alatt száraz serpenyőben megpirítom. 

A müzli felét a pohár aljára kanalazom, jöhet rá pár kocka ananász, majd a müzli másik fele. A tetejét a maradék ananásszal, kókuszcsipsszel és egy kevés agavéval díszítem.

 

BOGYÓS MÜZLI

1 főre:

100 g müzli

160 ml zabtej

1 MK őrölt vanília

2 EK agavé

30 g áfonya

60 g málna

30 g szeder

10 g pirított mandula

A müzlit a zabtejjel, vaníliával és az agavéval elkeverem, pár percig állni hagyom – épp csak addig, míg a bogyókat megmosom és megszárítom. 

Ugyanúgy járok el, mint az előző 2 esetben: jöhet a müzli fele a pohár aljára, majd egy réteg a bogyókból vegyesen; a müzli másik fele és bogyók maradéka. A pirított, tört mandulával és pár csepp agavéval díszítem.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!