Fifty shades of green

Poréhagymás spagetti citrommal és zöld borssal

Szeretem a tesztakat – most mar. G. meg tesztafüggö – de már írtam. Ez meg egyenesen fenséges volt. Jó sok citrom, roppanós poré; a zöld bors pedig megkoronázza az egészet; mennyei ízkavalkád. Gyors, fél órás ismét.

4 főre:

500 g linguine (pl. Barilla)

200 ml zöldség alaplé

200 ml szójatejszín

2 citrom

1 nagyobb poréhagyma

1 kisebb vöröshagyma

2 EK vegán vaj

2 EK liszt

1 EK zöld bors (üveges)

A citromokat forró vízzel megmosom, zöldséghámozó segítségével meghámozom, a héját félre teszem; levüket kinyomkodom. A hagymát meghámozom és kockára vágom. Egy serpenyőt felhevítek, felolvasztom benne a margarint. Hozzáadom a lisztet, egy kicsit megpirítom és felöntöm a citromlével. Felfőzőm, majd hozzáadom a zöldséglét és a szójatejszínt, és 10 perc alatt folyamatosan kevergetve homogénre főzőm. A tésztát a csomagoláson előírt idő alatt al dente-re főzőm.

A porét megmosom, és kb. 8 cm-es darabokra vágom, amiket vékony csíkokra szeletelek. Az utolsó 1-2 percben a tésztához adom. A zöld borsról levét lecsepegtetem és durvára aprítom. A citromos-tejszínes szószt átpaszírozom egy lábosba és ismét felfőzöm, igény szerint megfelelő mennyiségű alaplevet öntök hozzá. A citromhéjat hozzá adom és sóval ízesítem.

A tésztáról leöntöm a főzővizet, jól lecsepegtetem és a forró citromos szósszal összekeverem. Tányérra szedem és a zöld borssal megszórva tálalom.

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!