Fifty shades of green

Gâteau au chocolat, a francia csokitorta

Bien moelleux!” mondána a francia. Finom, krémes, lágy és omlós; ezek jellemzőek erre a klasszikus francia tortára – egy kicsit a brownie-ra emlékeztet -, amit sikerült most vegán formában is megálmodnunk és elkészítenünk. Érdemes mindenkinek kipróbálnia, egyrészt mert kb. 10 perc alatt összeállítható a tésztája; másrészt mert függőséget okoz!

(Megjegyzés: Szójatej az Ikeából.)

 

18 cm-es tortaformához:

200 g liszt

110 g nádcukor

1 cs. vaniliáscukor

1 TK sütőpor

1 EK keményítő

1 EK kakaópor

csipet só

1 EK almaecet

120 ml szójatej (Oatly!)

200 g vegán vaj vagy margarin (Rama)

100 g vegán keserű csoki vagy tortabevonó (Alnatura)

valamennyi vaj és liszt a forma kikenéséhez, lisztezéséhez

A sütőt 170 fokra előmelegítem. A lisztet, cukrot, vaniliáscukrot, sütőport, keményítőt, kakaót és a csipet sót egy tálban elkeverem. A csokit a margarinnal vízgőz felett felolvasztom. A szójatejet, az almaecetet és a csokikrémet hozzáadom a szilárd hozzávalókhoz és egy habverő segítségével homogénre kikeverem a tésztát; majd a kivajazott, lisztezett tortaformába öntöm és a sütőbe tolom. Kb. 50-60 perc alatt készre sütöm.

Ha kihült, megszórom egy kevés porcukorral és friss bogyókkal – ez esetben málnával díszítem.

 


 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!