Sokszor megkívánom a leveseket, de van, hogy a rohanós hétköznapok alatt egyszerűen nincs kedvem még levesekkel is pepecselni (inkább pepecselek mással). Viszont van, hogy nagyon jól esne levest enni. Ilyenkor ehhez az igen egyszerű és rémesen gyors recepthez nyúlunk. Igen, van, hogy olykor csak leveskockából készítjük el, de így is nagyon finom tud lenni, egyszerűen csak az összetevőkre figyelünk oda, hogy ne legyen benne semmi oda nem illő dolog.
(Megjegyzés: A palacsintatésztához a pontos arányok és megfelelő állag miatt konyhai mérlegen grammban mérjük ki a tészta hozzávalóit.)
4 főre:
250 g liszt
250 g szójatej (Alpro)
250 g ásványvíz
só
2-3 EK snidling
petrezselyem
A leveshez:
1 l zöldségalaplé
1 csokor snidling
A tészta hozzávalóit egyszerűen egy tálban homogénre kikeverem. Kb. ugyanolyann állagú palacsintatésztát kell kapnom, mintha rendes palacsintát készítenék. Egy felforrosított, olajjal spriccelt palacsintasütőben kisütöm a palacsintákat, majd kb. 1 cm vastag csíkokra vágom.
A zöldséglevest felmelegítem – ha maradt a mélyhűtőben korábbról; vagy kockából levest készítek.
Snidlinggel megszórva tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: