Korábban szerettem a sajtokat, szívesen ettem sajttálakat, vagy a nyár esti borozgatások alatt, szívesen kínáltunk sajttálat különböző gyümölcsökkel. G. egyenesen sajtfüggő volt, így hamar ki kellett dolgozni az alternatív megoldásokat a sajt helyettesítésére.
Ez a recept a klasszikus krémsajt alapreceptje, sokféleképp lehet variálni, fűszerezni, ahogy épp kívánjuk. Könnyű és krémes állagú, a mandulának és kesunak köszönhetően különös aromájú és tökéletes állagú.
1 rúdhoz:
100 g natúr kesudió
100 g hámozott mandula
1 TK só
1 EK sörélesztőpehely
2 TK citromlé
1/2 TK ecet
További ízesítéshez:
1 EK snidling
1 TK friss kakukkfű
só és bors
A kesudiót és mandulát külön-külön 1-1 tálkában 12 órára beáztatom. Az idő eltelte után a vizet leöntöm róla és a többi hozzávalóval együtt az aprítóban pürésítem. A választott fűszerrel együtt – most snidling -, sóval és borssal egy sütőpapírra helyezem és egy roládot formázok belőle. A végeit benyomkom, a papírba csomagom és min. 2 órára a hűtőbe teszem. Kicsomagolás után rögtön tálalható és fogyasztható.
A hütőben 3 napig eláll.
TIPPEK:
Legfinomabb, ha magában fogyasztjuk friss kenyérrel, zöldségekkel. De finom pizza feltétként is, vagy akár melegszendvicshez is használhatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: