Fifty shades of green

Vegán krémsajt

Korábban szerettem a sajtokat, szívesen ettem sajttálakat, vagy a nyár esti borozgatások alatt, szívesen kínáltunk sajttálat különböző gyümölcsökkel. G. egyenesen sajtfüggő volt, így hamar ki kellett dolgozni az alternatív megoldásokat a sajt helyettesítésére. 

Ez a recept a klasszikus krémsajt alapreceptje, sokféleképp lehet variálni, fűszerezni, ahogy épp kívánjuk. Könnyű és krémes állagú, a mandulának és kesunak köszönhetően különös aromájú és tökéletes állagú.

1 rúdhoz:

100 g natúr kesudió

100 g hámozott mandula

1 TK só

1 EK sörélesztőpehely

2 TK citromlé

1/2 TK ecet

További ízesítéshez:

1 EK snidling

1 TK friss kakukkfű

só és bors

A kesudiót és mandulát külön-külön 1-1 tálkában 12 órára beáztatom. Az idő eltelte után a vizet leöntöm róla és a többi hozzávalóval együtt az aprítóban pürésítem. A választott fűszerrel együtt – most snidling -, sóval és borssal egy sütőpapírra helyezem és egy roládot formázok belőle. A végeit benyomkom, a papírba csomagom és min. 2 órára a hűtőbe teszem. Kicsomagolás után rögtön tálalható és fogyasztható.

A hütőben 3 napig eláll.

TIPPEK:

Legfinomabb, ha magában fogyasztjuk friss kenyérrel, zöldségekkel. De finom pizza feltétként is, vagy akár melegszendvicshez is használhatjuk. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!