Helló! Üdvözlünk! Örülünk, hogy itt vagy!
Kik vagyunk? Viki és Gábor, egy a 30-as éveik közepén járó házaspár, szenvedélyes vegánok és hobbi szakácsok.
Kb. 3 évvel ezelőtt döntöttünk úgy – pár éves vegetáriánus táplálkozás után -, hogy vegánokká válunk. Engem elsősorban az egészségügyi pozitív hatásai vezéreltek, hogy váltsak; Gábort pedig az etikai oldala. Azóta engem is ugyanúgy mozgat az etikai oldala, a környezetre és az egészségre gyakorolt pozitív hatásai is.
A veganizmus egy életforma, amit mi igyekszünk minél jobban megélni. A tévhiteket szeretnénk eloszlatni, miszerint, csak zöldséget és gyümölcsöt eszünk (ez így is van, kiegészítve még gabonákkal és magokkal, sok földi jóval), és megmutatni másoknak is, hogy MINDENT eszünk, csak másképp készítjük el. Nem nélkülözünk semmit! Ennek köszönhetően született meg ez az oldal – a fifty shades of green.
Bár egyikünk sem végzett szakács, hobbi vegán szakácsoknak tartjuk magunkat. Az elmúlt évek során rengeteg tapasztalatot és tudást szedtünk magunkra a konyhában; sok új alapanyagot, zöldséget, gyümölcsöt, gabonát és nem utolsó sorban fűszereket ismertünk meg.
Gábort megelőzve talán annyi előnnyel indultam, hogy kicsi korom óta rendszeres segítője voltam édesanyámnak a konyhában; ill. a családfő apukám évtizedeken keresztül szakácsként, majd később séfként dolgozott egy budai étteremben. Nálunk a családban a központi hely a konyha és ebédlő volt és a mai napig is az!
Gábor pedig az utóbbi pár éve nőtt fel a feladathoz és főz szívvel-lélekkel nap mint nap.
Fantáziánk pedig szárnyal, együtt főzünk, alkotunk, fotózunk és írunk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: