Nagyon szeretem a wrapokat, tortillakat, streetfoodokat – de szerintem ez már kiderült a korábbi bejegyzésekből is. Olykor-olykor eszek gluténes dolgokat is, de akinek esetleg allergiája van, elkészítheti kukorica wrapból/tortillaból is; szinte már minden nagyobb supermarketban, bióboltban lehet kapni. És természetesen a tojás ízét sem kell nélkülöznünk; a megfelelő fűszerek hozzáadásával ugyanazt az ízvilágot érhetjük el, mintha tojásból készült rántottát ennénk. Én anno a tofu rántotta elkészítését Stőhr Gréta videójából tanultam meg. Tényleg pofon egyszerű, csak a megfelelő fűszereket kell hozzá beszereznünk. Ezt a rántottát még egy kicsit felturbózva született meg ez a vegán wrap; amit akár a munkahelyünkre, iskolába vagy egy hosszabb útra, kirándulásra is magunkkal vihetünk, ha alufóliába jó szorosan feltekerjük, becsomagoljuk.
1 főre:
1 teljes kiörlésű lisztből vagy kukorica lisztből készült wrap/tortilla
1/2 csomag tofu
4 db mélyhűtött spenótkocka
1/4 vöröshagyma
4-6 db kis avokádó kocka
4 db kis koktélparadicsom
1 TK kókusz olaj
1/2 TK fokhagyma granulátum
1/4 TK kurkuma
1/4 TK currypor
1/2 TK fekete só
só
BBQ szósz (opcionális)
A vöröshagymát finomra vágom és egy kevés kókuszolajon aranybarnára pirítom. A tofut fogom és kézzel a vöröshagymára szétnyomkodom. Hozzáadom az összes fűszert és kb. 5 percig együtt sütöm őket.
Ezután hozzáadom a spenótot és fedő alatt további 5-10 percig párolom. Amennyiben szükséges még egy kis sóval ízesítem.
A tortilla lapot egy serpenyőben olaj nélkül megmelegítem. Eloszlatom benne szépen a tofurántottát, megszórom az avokádó kockákkal és a koktélparadicsommal. Ízlés szerint meglocsolhatjuk BBQ szósszal vagy esetleg valamilyen más pikáns szósszal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: