Itt a tavasz és lassan itt az eperszezon is. Kicsi korunk óta imádjuk az epret, az egyik kedvenc gyümölcsünk. Persze anno akkor igazi szezon gyümölcs volt, ma már nálunk az év szinte bármely szakában lehet kapni. Persze belemehetnénk a témába, hogy mennyire egészséges a szezonon kívül is ehető gyümölcsök, de nem teszük. Persze olykor-olykor mi is elcsábulunk és veszünk szezonon kívül is epret. Bár ehhez az isteni finom és egészséges reggelihez mi most mélyhűtött epret használtunk, ezzel lesz tökéletes.
Másik igen értékes hozzávalója ennek az ételnek a superfood-ként is emlegetett chia mag. Eleinte nehezebben boldogultunk vele, hogyan is használjuk helyesen, egyáltalán milyen ételekhez passzol; de ezeket idővel mind kitapasztaltuk. És ha utána olvasunk csak jótékony hatásaival találkozhatunk. Röviden összefoglalva: gazdag omega zsírsavban, rostokban, magnéziumban, mangánban, foszforban, cinkben, káliumban és B-vitaminokban. Magas rosttartalma kiegyensúlyozottabbá teszi az emésztést, megelőzi a vércukorszint hirtelen megugrását; cukorbetegeknek és IR-eseknek előírnánk a rendszeres fogyásztását. 😉 Mi személy szerint szeretjük a chiás ételeket, mert tudjuk, hogy teljes értékű tápértékekkel rendelkezik és ezzel is éltetjük a testünk kívülről-belülről. Ha ezzel a puddinggal indítjuk a napot garantált a fontosabb ásványi anyagok, vitaminok bevitele.
2 főre:
2 csésze kókusztej
1/2 csésze chia mag
1/2 EK őrölt vanília
1 EK agavé szirup
1/2 csésze friss vagy fagyasztott eper
Az összes hozzávalót – kivéve a chia magot – a turmixgépbe dobálom és fél perc alatt összeturmixolom. Átöntöm egy műanyag tálkába és a chia magot hozzáadom, és jó alaposan elkeverem. A legjobb, ha egy teljes éjszakára a hűtőbe tolom, de min. 4 órát ott pihentetem, hogy a magocskák magukba szívják a folyadékot és pudding állagot kapjunk. Másnap reggel csak kikapom a hűtőből, kis tálkába kanalazom és bogyós gyümölcsökkel, ill. cukormentes csokireszelékkel díszítem.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: