Fifty shades of green

Chilis rakott burgonya kelbimbóval

A héten “abból főzz, amid otthon van” projektet tartok. Jellemző rám, hogy egy kisebb üzemi konyhával kellene rendelkeznem, mert rengeteg száraz, tartós élelmiszert vagyok hajlandó felhalmozni; ill. sokszor a boltok polcain nem találok darabonként zöldséget vagy gyümölcsöt, csak műanyag dobozokban előre csomagolva. Sajnos nálunk a környéken sem piac, sem zöldséges nincs, csak a nagy szupermarketek. Egyedül amit vennem kellett az őrölt szerecsendió volt. Az étel pillanatok alatt elkészült, gyorsan mindent főzni, összekeverni és sütni kellett. Én sem gondoltam volna, hogy ennyire jól fog sikerülni, főleg hogy kitapasztaltam végre, hogy kell vegán besamell mártást igazán ízletesen elkészíteni!

3 főre

600 g burgonya

300 g kelbimbó

250 ml zöldséglé

200 ml zabtejszín

100 g szója joghurt

kb. 70 g növényi reszelt sajt

2-3 kisebb chili

őrölt szerecsendió, só, bors

A burgonyát héjában sós vízben megfőzöm. Amíg a burgonya fő, egy kisebb lábosban a zöldséglében 10 perc alatt puhára, de még roppanósra főzöm a kelbimbót. Ha a burgonya megfőtt, meghámozom és karikákra vágom; és a kelbimbóval együtt egyenletesen eloszlatom egy jénaiban vagy kisebb tepsiben.

A sütőt előmelegítem 180 fokra. Amíg melegszik gyorsan összekeverem a hozzávalókat a besamel mártáshoz: a karikákra vágott chilit, a zabtejszínnel és joghurttal, reszelt sajttal, sóval, borssal és szerecsendióval. A mártással nyakon öntöm a burgonyát és kelbimbót, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöm.

img_0081

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!