Szerettem a vasárnapi ebédeket. A rántott húst petrezselymes burgonyával vagy krumplipürével és uborkasalátával. Újra gondoltam a receptet és elkészítettem mindenmentesen, arra az esetre, ha valaki a megszokott ízekre vágyna, de épp nincs kedve húst enni, vagy épp tojás- ill. laktózérzékeny lenne. Az eredmény? Egy csak zöldségekből álló, tápláló, finom és egészséges étel, amely a jó fűszerezésnek köszönhetően mindenki kedvence lesz!
Rántott karalábé sült burgonyával és fűszeres dippel
2 főre
A karalábéhoz:
1/2 karalábé
zsemlemorzsa
200 ml növényi tejszín
2-3 EK mustár
só
növényi olaj a sütéshez
A burgonyához:
1/2 kg apró burgonya
2-3 EK olíva olaj
2 EK szárított fűszerek (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)
2-3 ág friss kakukkfű
A diphez:
250 ml szójajoghurt
1 maréknyi friss petrezselyem
2 EK citromlé
só, bors
A sütőt 200 fokra előmelegítem. A burgonyát megmosom és félbe vagy negyedekbe vágom, egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem őket. Az olíva olajat a szárított fűszerekkel egy kis tálkában összekeverem és egy ecset segítségével a krumplikat befűszerezem és 2-3 ág friss kakukkfüvet mellé fektetek. Kb. 25 perc alatt készre sütöm.
Eközben a karalábét meghámozom, és kb. 1 cm-es szeletekre vágom. Kb. 5 perc alatt forrásban lévő sós vízben blansírozom, majd kiemelem őket a vízből és félre teszem.
A panírozáshoz a növényi tejszínt a mustárral összekeverem; ezt használom a tojás helyettesítésére. A karalábékat sózom, a tejszínbe, majd a zsemlemorzsába forgatom őket és bő olajban kisütöm.
A diphez a joghurtot, a petrezselymet, a citromlevet összekeverem, sóval és borssal ízesítem.
Tányérra szedem a burgonyát, a rántott zöldséget, a dippet és citromkarikával díszítettem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: