Fifty shades of green

Klasszikus vasárnapi ebéd újra gondolva

Szerettem a vasárnapi ebédeket. A rántott húst petrezselymes burgonyával vagy krumplipürével és uborkasalátával. Újra gondoltam a receptet és elkészítettem mindenmentesen, arra az esetre, ha valaki a megszokott ízekre vágyna, de épp nincs kedve húst enni, vagy épp tojás- ill. laktózérzékeny lenne. Az eredmény? Egy csak zöldségekből álló, tápláló, finom és egészséges étel, amely a jó fűszerezésnek köszönhetően mindenki kedvence lesz!

Rántott karalábé sült burgonyával és fűszeres dippel

2 főre

A karalábéhoz:

1/2 karalábé

zsemlemorzsa

200 ml növényi tejszín 

2-3 EK mustár

növényi olaj a sütéshez

A burgonyához:

1/2 kg apró burgonya

2-3 EK olíva olaj

2 EK szárított fűszerek (oregánó, bazsalikom, kakukkfű)

2-3 ág friss kakukkfű

A diphez:

250 ml szójajoghurt

1 maréknyi friss petrezselyem

2 EK citromlé

só, bors

A sütőt 200 fokra előmelegítem.  A burgonyát megmosom és félbe vagy negyedekbe vágom, egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem őket. Az olíva olajat a szárított fűszerekkel egy kis tálkában összekeverem és egy ecset segítségével a krumplikat befűszerezem és 2-3 ág friss kakukkfüvet mellé fektetek. Kb. 25 perc alatt készre sütöm.

Eközben a karalábét meghámozom, és kb. 1 cm-es szeletekre vágom. Kb. 5 perc alatt forrásban lévő sós vízben blansírozom, majd kiemelem őket a vízből és félre teszem.

A panírozáshoz a növényi tejszínt a mustárral összekeverem; ezt használom a tojás helyettesítésére. A karalábékat sózom, a tejszínbe, majd a zsemlemorzsába forgatom őket és bő olajban kisütöm. 

A diphez a joghurtot, a petrezselymet, a citromlevet összekeverem, sóval és borssal ízesítem.

Tányérra szedem a burgonyát, a rántott zöldséget, a dippet és citromkarikával díszítettem.

 

img_0023

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!