Nagyon sokáig nem voltam tökös. Semmilyen formában sem szerettem. Aztán G. rávilágított, hogy a tök jó és finom és remekül lehet fűszerezni és akkor még finomabb. Így már a blogra is felkerült pár tökös recept: egy lencsével és tökkel töltött paprika sáfrányos öntettel vagy a sült tök 3 különböző mártogatóssal. És mivel a tök szezon még mindig tart, ezért most megint egy tökös receptet hoztunk. De most teljes értékű köretet varázsolt G. belőle. Azt hiszem sokszor bátrabb a konyhában és nem fél olyan dolgokat összepárosítani, mint a tök és a kókusz. Most mit mondjak?! Furcsa, furcsán hangzik, de annál finomabb! 😉
2 főre:
800 g Hokkaido-tök
6 EK olíva olaj
1 piros paprika
1 lilahagyma
1 TK curry
50 g kókuszreszelék
1 chili
1 újhagyma
200 g natúr tofu
40 g mogyoróvaj
20 ml szójaszósz
1 EK agavé
4 EK kókusztej
só
A sütőt 250 fokra előmelegítem.
A tököt megmosom, felezem, kimagozom és az egészet szépen felkockázom. Egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozom. A felkockázott tököket meglocsolom olíva olajjal és sózom. A sütő legfelső sínébe tolva kb. 15-20 perc alatt megsütöm.
A piros paprikát felezem, kimagozom és felkockázom. A lilahagymát meghámozom és apróra kockázom. Egy serpenyőben olajat hevítek, rászórom a curryt és elkezdem pirítani, majd hozzáadom a hagymát és paprikát és együtt pirítom. Ha kész, a sült tökkel összekeverem és melegen tartom.
A chilit és az újhagymát megmosom, felkarikázom. A tofut felcsíkozom. Egy másik serpenyőben szintén olajat hevítek, és a tofut kb. 4 perc alatt megsütöm. A mogyoróvajat, szójaszószt és agavét összekeverem és a tofuhoz adom, karamelizálom. Felöntöm a kevés kókusztejjel, kicsit rottyantok rajta, majd lehúzom a tűzröl. A tofut óvatosan a kókuszreszelékbe forgatom és tálalok.
A tököt köretként a tányérre halmozom, jöhet rá a kókuszos tofu és megszórom a sült chilivel és újhagymával.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTED?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
♥ Viki & Gábor
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: