Mexikói édesburgonyaleves

Van egy mexikói étterem Szentendre egyik kis eldugott utcácskájában. Még jó pár évvel ezelőtt voltunk ott együtt és a család egy részével. Semmi flanc, semmi csicsa, mégis teltház volt – így érdemes előre asztalt foglalni. Imádtuk a színes enteriőrt, az esti hangulatot, mikor félhomályba burkolózott az étterem, és a világításról a színes kis fénygömbök gondoskodtak. Az ételek rendkívül színesek, a mindenevők, vegetáriánusok, és vegánok is kielégíthetik hedonista igényüket.

Forrás: palapa.hu

Ezt a világot sikerült ízekben visszahozni, mikor elkészítettük ezt a csupa növényi alapanyagokból álló édesburgonyalevest.

 

4 főre:

1 vöröshagyma

1 nagyobb édesburgonya (kb. 400 g)

500 ml alaplé

1/2 piros kaliforniai paprika

1 konzerv kukorica

1 konzerv vesebab

1/2 TK őrölt chili

só, bors

friss koriander

A vöröshagymát és édesburgonyát meghámozom és kockára vágom.

Egy lábosban a vöröshagymát kevés vizen megdinsztelem, majd hozzáadom az édesburgonyát és pár percig együtt pirítom. Felöntöm az alapléval és 10-15 percig főzöm, míg az édesburgonya megpuhul. Közben megmosom a kaliforniai paprikát és apró kockára vágom.

Az édesburgonyát leszűröm, de a főzőlevet felfogom. A burgonyát egy kevés főzőlével a turmixban pürésítem, szép lassan hozzáadva annyi főzőlevet, hogy elérje a megfelelő sűrűséget – ki hogy szereti. Ha kész, mehet vissza a lábasba.

Hozzáadom a kukoricát, babot, a paprikát; chilivel és sóval ízesítem. 

Tálkákba szedem és friss korianderrel tálalom.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha kipróbálnál további finomságokat a mexikói konyhából, klikk ide.

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »