Lassan-lassan elkezdünk készülődni a karácsonyra. Mi ezt a készülődést jóval előbb kezdjük, mivel gasztrobloggerenként többször is “leteszteljük” a recepteket, hogy igazán megállják-e majd helyüket egyik kedvenc ünnepünk alkalmával. Mivel rajtunk kívül a nagy család többi tagja mind húsevő – még csak vegetáriánus sincs köztük -, szeretnénk, ha majd az ünnepek során mindenki megnyalná a 10 ujját a vegán fogások kóstolása után is.
Sok elképzelésünk van a karácsonyi menüt illetően, reméljük sikerül is őket megvalósítani. Szeretnénk, ha majd szeretteink is látnák, hogy semmi ördöngőset nem használunk az ételek elkészítése folytán, csupán csak a fantáziánkat.
3 főre:
800 ml alaplé
2 szem közepes burgonya
100 ml zabtejszín
1/2 poré
1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb körte
2-3 EK pucolt mandula
1-2 TK torma
friss citrom leve
só
friss rozmaring
Első lépésben – mint mindig – előkészítem a hozzávalókat: a porét megpucolom, megmosom és vékony karikákra vágom. A fokhagymát meghámozom és finomra aprítom. A burgonyát és a körtét meghámozom és felkockázom.
A porét és a fokhagymát egy lábosban kevés vizen megdinsztelem. Felöntöm az alaplével, és hozzáadom a burgonyát és a körtét. Kb. 20 percig közepes lángon főzöm. Ha kész egy botmixerrel vagy a turmixgépben pürésítem – ha túl sűrű lenne, öntök hozzá még egy kis alaplevet. Hozzáadom a növényi tejszínt is, összefőzöm és a sóval, citrommal és tormával ízesítem.
Kis tálkákba vagy tányérokba merem és pirított mandulával és friss rozmaringgel tálalom.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor