Narancsos muffin (laktózmentes, vegán)

Imádom a szakácskönyveket. Így egyszerűen. Már kis koromban is örömet okozott a szakácskönyvek lapozgatása, a szép színes képek nézegetése. Mindig arról álmodoztam, hogy egyszer majd a sajátomat fogom így lapozgatni. 

Az első saját szakácskönyvem, amit egy antikváriumban vásároltam Stahl Judit: Büntetlen örömök c. könyve volt. Olyan “trendi” volt a kis story-kal, szép fotókkal, receptekkel. 

Mivel szeretünk recepteket “veganizálni”, ez a könyv se maradhatott ki a sorból – főleg, hogy jobbnál jobb receptek találhatók benne. Így jöjjön egy isteni narancsos muffin recept, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és biztosan el is fogy pillanatok alatt.

12 db-hoz:

10 dkg finomliszt

10 dkg tk. liszt

1,5 KK sütőpor

2 narancs

1 EK tojáshelyettesítő por + 2-3 EK víz

10 dkg nádcukor

10 dkg narancslekvár

20 dkg vegán joghurt

1/2 dl olaj

A sütőt 200 fokra előmelegítem, a muffintepsit kibélelem a papírformákkal.

A száraz hozzávalókat – a kétféle lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát – összekeverem egy tálban. A narancsokat forró víz alatt megmosom és héját hozzáreszelem a száraz hozzávalókhoz.

Egy másik tálba jöhetnek a nedves hozzávalók. Kikeverem a tojáshelyettesítő port vízzel, hozzáadom a barna cukrot, a narancslekvárt és joghurtot és hozzálocsolom az olajat; belefacsarom a narancsok frissen facsart levét, és egy kézi habverővel szép homogénre keverem a masszát.

Majd összekeverem a száraz és nedves hozzávalókat. A kész masszát belekanalazom a muffin formákba és kb. 20 perc alatt készre sütöm.

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?

Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

Ha kíváncsi vagy más muffin receptjére is, próbáld ki ezt az isteni epres muffint is!

Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!

♥ Viki & Gábor

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »