18 cm-es formához:
3 EK chia mag
1 citrom
200 g mélyhűtőtt áfonya
50 g liszt
350 g mandulaliszt
1/2 csomag sütőpor
1/2 csomag étkezési szódabikarbóna
60 g kókuszzsír
60 ml olívaolaj
100 g agavé
vegán margarin (a tortaforma kikenéséhez)
csipet só
A díszítéshez:
porcukor
50 g áfonya
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
A chia magot kb. 6 EK vízzel jól elkeverem, állni hagyom, amíg egy puddingszerű állagot elér.
A citromot megmosom, héját lereszelem, a levét kifacsarom. Az áfonyát folyóvíz alatt leöblítem, lecsepegtetem.
A lisztet, mandulalisztet, sütőport, szódabikarbónát egy csipet sóval egy nagy tálban összekeverem.
A kókuszolajat, az olívaolajjal, és agavéval egy kis lábosban felmelegítem. Hozzáadom a citrom reszelt héját és a levét, majd az egészet a szárazanyaghoz öntöm. Hozzáadom a chia magot és az áfonyát is, és az egészet jó alaposan összekeverem.
Egy tortaformát kivajazok, kilisztezek, beleöntöm a tésztát és kb. 35 perc alatt készre sütöm. Ha kész, hagyom kihülni.
Porcukorral és áfonyával díszítem.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha kipróbálnál hasonló vegán tortát, süsd meg kedvencünket a francia csokitortát!
Ha további receptekre, újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor