A karfiolhoz:
1/2 fej karfiol
4 EK olívaolaj
1 TK fokhagymagranulátum
1 TK őrölt chili
1 TK füstölt piros paprika
1 EK szójaszósz
A wraphoz:
3 tortilla
jégsaláta
1/2 avokádó
1 újhagyma
petrezselyem
2-3 EK szójajoghurt
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A karfiolt rózsáira szedem és egy nagy tálba dobálom őket. Hozzáadom az olívaolajat, szójaszószt, fokhagyma granulátumot, őrölt chilit, füstölt piros paprikát; és jó alaposan összekeverem. A piros színezett karfiolrózsákat sütőpapírral bélelt tepsire halmozom és kb. 20 perc alatt megsütöm.
A tortilla lapokat kiterítem, megpakolom salátával, avokádóval, ráhalmozom a sült karfiolt megszórom pár karika újhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel, meglocsolom a szójajoghurttal. Tekerhető is és pakolható, vihető bárhová!
TIPP: candida és IR diétában tk. vagy kukoricalisztből készült tortilla lapok használhatóak.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
♥ Viki & Gábor