Lencsés rizs sült burgonyával és zöldségekkel

Elsőnek furcsának tűnhet a lencsét és rizst párosítani, de jó páros. Olyannyira, hogy így ez az egytál étel teljes értékű fehérjét, és mind a 9 eszenciális aminosavat tartalmazza, amire szervezetünknek szüksége van.

A tetejére egy kis topingnak most bolti – oh, igen szoktunk ilyet is enni, mi sem vagyunk tökéletesek és készítünk el mindig mindent itthon -; curry-hummust kanalaztunk. 

4 főre

A burgonyához:

4 közepes burgonya, kockázva

1 TK olíva olaj

1/2 TK fokhagyma granulátum

1/2 TK hagyma granulátum

bors

A lencsés rizshez:

250 g basmati rizs

200 g lencse (konzerv)

1 zöldségleves kocka

A zöldségekhez:

1/2 TK olíva olaj

1 közepes vöröshagyma, kockázva

2 gerezd zúzott fokhagyma

5 db nagyobb gomba, apróra vágva

1 TK őrölt kömény

1 TK itáliai fűszerkeverék

1 piros kaliforniai paprika

Ezenkívül:

curry-hummus 

friss saláta-keverék

 

A sütőt 200 fokra előmelegítem. Egy tálban az olíva olajjal elkeverem a fokhagyma- és hagyma granulátumot, a frissen őrölt fekete borst. A kockára vágott burgonyát jól megforgatom a fűszeres olajban, majd sózom. Kb. 40 perc alatt készre sütöm.

A rizst felöntöm vízzel, ha felforrt beledobok egy leves kockát. Mielőtt a rizs készre főne, hozzákeverem a lencsét is és együtt puhára főzöm. 

Egy serpenyőben olajat hevítek, beleszórom a hagymát és kb. 5 percig dinsztelem. Jöhet bele a fokhagyma és a gomba és további 5 percig együtt pirítom. Megszórom őrölt köménnyel és az itáliai fűszerkeverékkel, hozzáadom a kockára vágott kaliforniai paprikát és még 5 percig pirítom.

Ha minden kész, egy tálba halmozom a lencsés rizst, hozzáadom a sült burgonyát, rászedem a sült zöldségeket, jöhet mellé egy maroknyi friss saláta és topingként curry-hummus, de kedvetek szerint akár guacamolet (receptet itt találjátok)  is kanalazhattok rá!

KIPRÓBÁLTAD A RECEPTED?

Kíváncsi vagyok, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.

♥ Viki & Gábor

 

 

 

Címkék: , , , , , , , ,
Tovább a blogra »