Elsőnek furcsának tűnhet a lencsét és rizst párosítani, de jó páros. Olyannyira, hogy így ez az egytál étel teljes értékű fehérjét, és mind a 9 eszenciális aminosavat tartalmazza, amire szervezetünknek szüksége van.
A tetejére egy kis topingnak most bolti – oh, igen szoktunk ilyet is enni, mi sem vagyunk tökéletesek és készítünk el mindig mindent itthon -; curry-hummust kanalaztunk.
4 főre
A burgonyához:
4 közepes burgonya, kockázva
1 TK olíva olaj
1/2 TK fokhagyma granulátum
1/2 TK hagyma granulátum
bors
A lencsés rizshez:
250 g basmati rizs
200 g lencse (konzerv)
1 zöldségleves kocka
A zöldségekhez:
1/2 TK olíva olaj
1 közepes vöröshagyma, kockázva
2 gerezd zúzott fokhagyma
5 db nagyobb gomba, apróra vágva
1 TK őrölt kömény
1 TK itáliai fűszerkeverék
1 piros kaliforniai paprika
Ezenkívül:
curry-hummus
friss saláta-keverék
A sütőt 200 fokra előmelegítem. Egy tálban az olíva olajjal elkeverem a fokhagyma- és hagyma granulátumot, a frissen őrölt fekete borst. A kockára vágott burgonyát jól megforgatom a fűszeres olajban, majd sózom. Kb. 40 perc alatt készre sütöm.
A rizst felöntöm vízzel, ha felforrt beledobok egy leves kockát. Mielőtt a rizs készre főne, hozzákeverem a lencsét is és együtt puhára főzöm.
Egy serpenyőben olajat hevítek, beleszórom a hagymát és kb. 5 percig dinsztelem. Jöhet bele a fokhagyma és a gomba és további 5 percig együtt pirítom. Megszórom őrölt köménnyel és az itáliai fűszerkeverékkel, hozzáadom a kockára vágott kaliforniai paprikát és még 5 percig pirítom.
Ha minden kész, egy tálba halmozom a lencsés rizst, hozzáadom a sült burgonyát, rászedem a sült zöldségeket, jöhet mellé egy maroknyi friss saláta és topingként curry-hummus, de kedvetek szerint akár guacamolet (receptet itt találjátok) is kanalazhattok rá!
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTED?
Kíváncsi vagyok, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
♥ Viki & Gábor