Még javában tart az eperszezon és mi ilyenkor szeretjük a legjobban. Végre finom osztrák eperhez jutunk, ami igazán édes, és nincs olyan mű íze, mint az import epreknek. Minden helyben a legfinomabb.
És nagyon vágytunk valami édességre, viszont nem akartunk sok időt a konyhában tölteni; gondoltuk legyen hát muffin, igazán hamar kész van, nem igényel sok pepecselést.
12 darabhoz:
150 g eper
250 g tönköly liszt
190 g nádcukor
1 cs. sütőpor
250 ml víz
130 ml olívaolaj
A sütőt 180 fokra előmelegítem.
Az epret megmosom, lecsepegtetem és negyedelem. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor) összekeverem. Egy másik tálba jöhetnek a folyékony hozzávalók (a víz és olaj), amit kézi habverővel elkeverek. A száraz hozzávalókhoz hozzáöntöm a folyékonyakat és egy keverőkanál segítségével szép homogénre kikeverem a tésztát; majd a legvégén hozzáadom az eperdarabkákat.
A tésztát muffinformában töltöm és 20 perc alatt megsütöm.
TIPP: Az eprekhez hozzákeverhetünk más bogyós gyümölcsöt is, vagy helyettük természetesen használhatunk csak bogyósakat is.
KIPRÓBÁLTAD A RECEPTET?
Kíváncsiak vagyunk, hogy sikerült. Írd meg kommentben, vagy postold a képet Instagramon a #fiftyshadesofgreen hashtaggel.
Ha pedig újdonságokra vagy kíváncsi a vegán világból, csatlakozz Facebook-oldalunkhoz. Ne maradj le semmiről!
♥ Viki & Gábor