Fifty shades of green

Gombás quinoával töltött kaliforniai paprika

Szeretem a quinoát. Színes, gyorsan, sokféleképp elkészíthető gluténmentes gobana, rendkívül magas fehérje forrás. Emellett könnyen emészthető, tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat, gazdag káliumban, kálciumban, mangánban, magnéziumban, vasban, rézben és foszforban, valamint nagyobb mennyiségű B-, C- és E-vitamint tartalmaz. Egyszóval superfood! Készítettünk már belőle reggelire édes quinoa kását, köretet, egytálételt, és szuper saláták készíthetők belőle vacsorára… Tovább »

Csiperke burger édesburgonyával és tzatzikivel

Imádom a streetfood-ot, különösképp a burgereket. Bár hozzáteszem, hál’ istennek a Mekiiért sosem voltam oda, inkább a békebeli, Moszkva-téri igazi “gitáros” hamburgerek, amiket gyermekkoromban nagypapámmal rendszeresen ettünk… hm…hát igen, a régi szép burgeres idők!  Ma is burgerre vágytam, de kifejezetten olyat szerettem volna készíteni, aminek a “húsával” nem pepecselek – mint pl. az isteni babos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!