fifty shades of green

Spárgával töltött palacsinta salátával és törökmogyorós öntettel

Áprilistól végre beköszöntött ismét a spárga időszak! Az egyik kedvenc zöldségem, egyedül azt sajnálom, hogy rövid a szezonja; de a rövid időszak alatt szeretjük minél többször az asztalra tenni valamilyen formában. Nálunk egész évben az ország egész területén kis bódék vannak kihelyezve, ahol ősszel tököket lehet kapni, télen karácsonyi dekorokat, tavasztól spárgát, epret, cseresznyét lehet vásárolni becsületkasszás rendszerben. Itt működik!

A spárgát 6-7 évvel ezelőtt próbáltuk ki először, egy pofon egyszerű recept keretében. Sós vízben pillanatok alatt meg kellett blansírozni és egy fűszeres olívaolajos illetve egy joghurtos öntet kíséretében nassoltuk filmet nézve. Szerelem volt első harapásra! Azóta kipróbáltuk már pár féleképp: tésztával, tésztában sütve medvehagymával (námbör ván – hozom majd a receptet), indiai curry formájában, cukkinivel, cukorborsóval, citrommal párosítva. 

Most palacsintatésztával és pikáns ecetes-törökmogyorós zöldsalival tálaltuk. Isteni finom, egyedül csak azt bántuk, hogy nem készítettünk többet belőle! És ismét egy 20 perces vacsora recept, ami a rohanos hétköznapokon is  gyorsan elkészíthető!

 2 főre:

200 ml zabtej (Oatly!)

120 g liszt

8 szál fehér spárga

2 marék zöldsaláta-keverék

4 EK olíva olaj

4 EK fehér balzsamecet

2 EK durvára aprított törökmogyoró

1-2 EK olaj a palacsinta sütéshez

petrezselyem

só és bors

A spárgát megmosom, a fás végét letördelem és sós vízben kb. 15 perc alatt puhára főzöm. A palacsintához a lisztet a tejjel és egy csipet sóval elkeverem. Ha szükséges még egy kis lisztet ill. vizet teszek hozzá – a tojás helyett; majd 10 percig pihentetem.

A salit megmosom, lecsepegtetem. A salátaöntethez az olívaolajat a balzsamecettel elkeverem, sóval és borssal ízesítem. A petrezselymet és a törökmogyorót felaprítom, és mindkettőt a salátaöntethez adom.

A palacsintatésztából kb. 2 perc alatt 2 nagy palacsintát sütök. 

A spárgát lecsepegtetem, a palacsintát félbe hajtom és a spárgákat beledugdosom. A salátával és az öntettel tálalom.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!